fbpx Skip to content

Възможно ли е тренировките да те направят щастлива?

Първоначално като чуем за спорт и веднага се опитваме да се измъкнем или да си намерим оправдание да не спортуваме. Да, спор няма, че ежедневието на всеки е натоварено, но краткото време, което отделяш за спор, ще те направи по-щастлива. Защо това е така, ще разбереш в следващите няколко редa.

Поддържаш нормално тегло

Не става въпрос да си супер слаба, а става въпрос за тегло, с което ще се чувстваш добре. Няколко минути на ден ще ти помогнат да изгориш мазнините, да изразходваш енергия и да се чувстваш изпълнена с живот. Нещо повече, тялото ти ще е щастливо, това ще се отрази на фигурата ти добре без особени усилия.

Ще спиш добре

Ако страдаш от безсъние, то спортът ще реши този проблем. Да, ти може да си изразходвала енергия на работа и да си страшно уморена, но тялото ти и мозъкът ти също са изтощени. Стресът е в голямо количество и ти не можеш да заспиш. Спортът ще ти помогне да се освободиш от стреса и всички негативни емоции, което от своя страна ще ти помогне да се отпуснеш и ще можеш да имаш здрав и пълноценен сън.

Положително действие върху либидото

Чувстваш ли се изморена и не искаш физическа близост? Спортът ще те зареди с енергия и това ще разпали сексуалното желание в теб. Нещо повече, ще се чувстваш добре и визуално и това ще окаже влияние и на самочувствието ти.

Подобряват настроението

Упражненията подобряват настроението и това от своя страна оказва влияние върху комуникацията ти с околните и работното място.  Ако си забелязала усмихнатите хора сутрин, те често са тренирали преди това и са пълни с енергия за разлика от тези, които не са. Нещо повече, няма да се чувстваш вече изморена, след като си спала 7-8 часа, а ще си пълна с енергия.

Забавна социална дейност

Ако ходиш на фитнес това е предпоставка да се запознаеш с нови хора, да размениш контакти и да намериш нови приятели. А защо не и нова работа? Много успешни хора, шефове на компании и други подобни длъжности тренират редовно, за да изглеждат добре и да се освободят от стреса. Това е чудесна възможност да попаднеш на някой такъв и да започнеш нов етап от живота си.

Надяваме се с тези причини да сме те мотивирали да тренираш повече и по-често. Най-важното от всичко е, че ще чувстваш добре и позитивно настроена, което няма как да не остане незабелязано от околните.

Ето и една 15-минутна Fat Burn тренировка, която ще ти помогне да изгориш мазнините: